2. sezóna

25.03.2015 10:08

Včera jsme odehráli poslední zápas letošní sezony. Můžeme tedy zrekapitulovat druhý rok našeho působení v Pražské lize ledního hokeje.

První polovina ročníku 2014/15 je důkladněji rozebrána v příspěvku z 27.12.2015, který si můžete přečíst zde: hc-mordor.webnode.cz/news/ohlednuti-za-prvni-polovinou-sezony-2014-2015/
Jen krátce zrekapituluji, že po 10 zápasech jsme figurovali v tabulce na druhém místě s 13 body (6V-1R-3P).

 

Druhá půlka sezony se bohužel velmi podobala loňské jarní části. Několik zápasů jsme museli sehrát v náhradních termínech, často jsme se potýkali s nízkou účastí hráčů na zápasech a - narozdíl od minulé sezony - poměrně vysokým počtem trestů během zápasů.

Hned v prvním povánočním utkání jsme se střetli se suverény letošní 8.PLLH - Fanklubem Lev Praha. V dramatickém utkání na Spartě jsme se soupeřem dlouho drželi krok, překvapivá výhra, ve kterou jsme doufali, se ale nakonec nekonala. Prohráli jsme 2:4.

Poté jsme si spravili chuť na Oldhamu, který jsme jednoznačně přejeli 12:3. Bohužel se nám ale nepovedlo dostat se na vítěznou vlnu. Hned další zápas proti HC ForFun jsme si vlastními chybami prohráli 4:7.

Pak nás čekala dlouhá přestávka, jelikož zápas s Lake Stars se přesunul na březen a odvetu s Geografií jsme předehráli již před vánoci. Po této nucené pauze však přišel další šok, v podobě prohry s výrazně slabší Q-Foto farmou 3:4. V té době jsme věděli, že už jen plný bodový zisk ze zbývajících zápasů nám může zajistit vytoužené druhé, postupové místo v tabulce. 

První krok se nám povedl. HC Legion, hrající letos ve výborné formě, jsme i v sedmi lidech dokázali porazit 4:3.

Druhý krok už ale nevyšel. S týmem SKP Praha 10 se nám obecně nehraje moc dobře, nicméně letos na podzim jsme je soustředěným výkonem dokázali poprvé porazit. V odvetě u nás na Hvězdě jsme se ale opět nechali zatáhnout do jejich nepříjemného, fyzického a na brejcích založeného herního stylu, a po prohře 2:4 se na 99 % rozloučili s celkovým druhým místem.

To poslední procento jsme přidali o dva týdny později. Odložený zápas proti Lake Stars měl být z našeho pohledu pohodová záležitost, opak však byl pravdou. Šlo o nejemotivnější a nejméně hokejové utkání letošní sezony. Prakticky od začátku bylo na ledě dusno, většina našich i soupeřových hráčů se soustředila hlavně na tvrdost hry a oplácení zákroků. Počáteční vedení Lake Stars se nám ve druhé třetině povedlo vyrovnat a pak i otočit, nicméně vyrovnávací gól na 2:2 v oslabení 5 minut před koncem rozhodl hned o několika věcech: ze zápasu jsme vytěžili jen bod za remízu, definitvně se rozloučili s alespoň teoretickou šancí na 2. místo v tabulce a nejspíš tedy i s jakoukoliv šancí na postup.

Závěrečná dohrávka 10. kola proti nováčkům HC Punishers pak přinesla další vypjaté utkání. Opět ve velmi oslabené sestavě se nám povedlo třikrát dohnat soupeřovo vedení, vypracovat si dvougólový náskok, a ten jsme poté zuby nehty udrželi. Posledním zápasem jsme si tak alespoň spravili chuť a výhrou 5:4 se dostali na konečných 20 bodů.

 

Po dohrání zbývajících utkání jsme tedy skončili na 4. místě za vítězným Fanklubem Lev Praha, druhými SKP Praha 10 a třetí Geografié UK.

Nelze však mluvit jen v negativech.

Přínosem druhé poloviny sezony bylo bezpochyby přijetí několika nových hráčů, se kterými rozhodně chceme počítat i do příštího ročníku. Jádro týmu se nám oproti loňsku ustálilo. A i z nepříznivých výsledků a výkonů si bereme ponaučení. 
O čem pak můžeme hovořit jen v superlativech, je náš fanklub. Na nejdůležitější utkání se vždy sešly spousty lidí, kteří nás podpořili ve výkonech skvělým způsobem. Všem fanouškům, kteří nám drželi palce, ať už třeba na Facebooku, či přímo na stadionech, patří obrovský dík. Vaší podpory si vážíme, cítíme ji i během zápasů a jsme za ni moc rádi! Děkujeme!

Na závěr bych jen dodal, že HC Mordor rozhodně chce nastoupit i do příští sezony PLLH. Přes léto nás čeká spousta práce s reorganizací a složením týmu, zajištěním ledů a dalších nezbytností pro úspěšný start do dalšího ročníku. Vše se ale pokusíme co nejdříve a nejlépe zvládnout. Jak se říká - do třetice všeho dobrého. Věříme, že naše třetí sezona v Pražské lize bude pro náš tým zlomová. Věříme, že fandové nám zůstanou věrni i po prázdninách. A věříme, že společnými silami konečně všem ukážeme, zač je toho Mordor!

Ještě jednou děkujeme všem, kdo nám letos pomohli a v září se těšíme na shledanou! :)

(vtr)