Ohlédnutí za první polovinou sezony 2014/2015

27.12.2014 11:15

Jsou vánoce, PLLH má pauzu, takže si shrneme, co se zatím v letošním ročníku stihlo přihodit :) .

 
Po první půlce sezony, ve které nás letos čeká 18 zápasů, jsme na průběžném druhém místě. K tomu nám pomáhá i jeden zápas navíc oproti většině osatatních týmů, jelikož s týmem Geografie UK jsme již obě soutěžní utkání sehráli.
 
Tři zápasy jsme bohužel k vítěznému konci nedovedli.
Hned v prvním kole nás, ještě v lehce oslabené a prázdninově naladěné sestavě, poměrně jednoznačně porazili letošní favorité - Fanklub Lev Praha. Ještě v půlce utkání jsme drželi nadějnou remízu 2:2, v poslední třetině se však projevila lepší příprava soupeře, který nás nakonec předčil 6:2.
Další dvě porážky už byly velmi těsné. První z nich přišla ve vyhecovaném a fanouškovsky velmi atraktivním utkání proti novému týmu Geografie UK, kdy jsme neudrželi vedení 3:2 a dvěma góly v poslední třetině se nechali připravit o vítězství (3:4). Druhou nám pak připravil loňský outsider HC Legion, který přes prázdniny notně posílil a zkvalitnil kádr. V zápase jsme od začátku dotahovali vedení soupeře, což se nám dařilo až do stavu 5:5. Na šestý gól Legionu už jsme odpovědět nedokázali, a potřetí jsme tak letos odcházeli do kabin s prázdnou (5:6).
Zajímavostí je, že všechny tyto tři zápasy jsme prohráli doma na Hvězdě, ve venkovních zápasech jsme zatím brali body pokaždé.
 
Předehrané odvetné utkání s Geografií jsme, před opět výtečnými fanoušky, rozehráli velmi pěkně. Narozdíl od vyrovnaného zápasu u nás doma, jsme v této odvetě na Slavii byli od začátku jasně lepším týmem. O to více nás mrzely nejen dva obdržené góly, které srovnaly stav utkání na konečných 3:3, ale zejména trápení v koncovce, jelikož vyložených šancí jsme měli opravdu mnoho. Nicméně i bod za remízu je proti ambiciózním a s každým zápasem se zlepšujícím nováčkům z Přírodovědecké fakulty UK cenný.
 
V ostatních šesti utkáních jsme pokaždé brali 2 body za vítězství. Nejlépe jsme si zastříleli proti druhému novému týmu - HC Punishers, který jsme porazili vysoko 14:5. Jednoznačné byly i výhry proti již známým týmům z loňska - Oldhamu (8:2), ForFunům (6:2), Lake Stars (5:2) a Q-foto Farmě (5:0). Asi největší radost jsme měli z výhry proti SKP Praha 10, které jsme v 9. kole bez větších potíží porazili 4:0. S tímto ostřejším soupeřem jsme loni ani jednou vyhrát nedokázali, proto mělo utkání pořádný náboj, a to samé očekáváme v odvětě u nás doma.
 
 
V druhé polovině nám tedy zbývá odehrát 8 soutěžních zápasů. V ostatních termínech určitě budeme domlouvat alespoň přátelská utkání. Jedno už jsme sehráli před vánoci, proti týmu HC Papoušci ze 7. PLLH. Také máme několik pozvánek na jarní amatérské turnaje, kterých bychom se rádi zúčastnili.
 
Naším hlavním cílem v druhé polovině soutěže bude co nejvíce stáhnout náskok Fanklubu, který ze stejného počtu zápasů vytěžil o 5 bodů víc. Chceme skončit nejhůře na druhém místě, které by nám mělo zajistit možnost postupu do vyšší ligy.
Nálada a přístup v týmu je letos výrazně lepší, což by nám ke splnění tohoto cíle mělo výrazně pomoci :) .
 
Držte nám tedy palce i v jarní části, začínáme 6.1. proti Punishers!
 
 
Závěrem bychom chtěli velice poděkovat našim fanouškům, kteří nás zejména (ale nejen) v zápasech s Geografií statečně podporovali. Doufáme, že vám energie vydrží a uvidíme a uslyšíme vás na tribuně i v dalších zápasech!
 
 
 
 
Pěkný zbytek svátků, skvělého Silvestra a nashle v novém roce !!
 
HC Mordor
 
 
(vtr)