4. sezóna

01.09.2017 13:25

Díky druhému místu v předchozím ročníku jsme si vybojovali postup do vyšší výkonnostní skupiny. V 5. PLLH nás čekala celá řada nových týmů, a prvořadým cílem tedy bylo se ve vyšší lize udržet. Spolu s námi postoupili Kačeři z Vinoře, po roční pauze jsme měli narazit na nám dobře známou Geografii UK, a čekala nás také utkání s HC Papoušci, se kterými většina z nás již absolvovala několik přáteláků. Všechny ostatní týmy však pro nás byly neznámé, těžko tedy šlo cokoliv předvídat.

Vstup do nového ročníku jsme neměli nejlepší. Tým HC Lenovo nás na našem hřišti porazil 5:4 poté, co jsme nedokázali udržet rychle nabyté třígólové vedení. Náladu jsme si spravili hned další týden, kdy nás během dvou dnů čekaly dva zápasy na stadionu Hvězdy Praha, a oba pro nás skončily výhrou. Nejprve jsme v dohrávce 1. kola porazili HC Žižkov jednoznačně 6:1, o 50 hodin později jsme pak slavili výhru 4:1 nad Geografií. V dalším zápase proti Prague Panthers se málem opakoval scénář ze zápasu s Lenovem. Opět jsme v první třetině třikrát skórovali, ale na vítězství to nestačilo, jelikož Panteři srovnali šťastným nahozením od modré čáry dvě minuty před koncem. Z utkání jsme tak brali alespoň bod za remízu 3:3. V pátém kole jsme rozdrtili Papoušky 10:3, pak ale přišla další klopýtnutí. S Projektovým ústavem jsme doma prohráli 1:3 a v Letňanech se Slavojem Štvanice 5:6. V druhém z těchto zápasů se nám sice povedlo ze stavu 0:4 dotáhnout na 5:5, ale o body nás znovu připravil náhodný odraz puku pár minut před koncem. V dalším utkání jsme remizovali 3:3 se Slavojem Zbraslav, poté následovala dlouhá pauza vinou odloženého zápasu s Kačery a jednokolovou pauzou kvůli lichému počtu týmů, a tak nás další zápas čekal až v půli prosince. V posledním zápase roku 2016 jsme s přehledem přehráli Hockey Sport Shop farmu 11:3, jednalo se o naši první domácí výhru v sezoně.

Do nového roku jsme vstoupili skvěle, Žižkov jsme smetli 9:0. Poté jsme vrátili porážku z prvního zápasu Lenovu, které jsme na jejich ledě přehráli 6:4. Naopak domácí odveta s Geografií, notně poznamenaná neupraveným ledem, kvůli nefungující rolbě, se nám tolik nepovedla. Uhráli jsme pouze remízu 2:2. Pouze bod na nás zůstal i z druhého zápasu s Panthers, ve kterém jsme opět neudrželi vedení, a výsledek tak byl znovu 3.3. V dalších dvou utkáních jsme ale bodovali naplno po výhrách 5:3 nad Papoušky a 4:1 v obrovsky vyhroceném zápase s Projektovým ústavem na Nikolajce. Nejpříjemnější soupěř uplynulé sezony pro nás byl jednoznačně Slavoj Štvanice. Stejně, jako první utkání, i odveta na našem hřišti byla v pohodovém a hokejovém duchu, výborně hrajícího soupeře se nám navíc povedlo obrat alespoň o bod po remíze 1:1. Hořkost prohry jsme v druhé polovině sezony poznali až o týden později na Nikolajce, kde jsme v nízkém počtu a dusné atmosféře podlehli Slavoji Zbraslav 6:2. Na jedinou porážku jarní části jsme však navázali výhrou 6:1 nad Kačery Vinoř a sezonu jsme zakončili zbytečnou remízou 3:3 s notně posíleným Hockey Sport Shopem. Pro odložený zápas s Kačery z první poloviny domácí nedokázali zajistit náhradní termín, a tak byl kontumován v náš prospěch poměrem 5:0.

 

Velice vyrovnaný a do poslední chvíle napínavý ročník 5. PLLH pro nás dopadl nad očekávání dobře. Poztráceli jsme sice spoustu bodů, i tak jsme ale skončili na 2. místě, i když jen nejtěsnějším možným způsobem. Třetí Panthers totiž měli stejně bodů. A jelikož při bodové shodě rozhoduje skóre, které jme měli o pouhý jeden gól lepší, druhá příčka zůstala nám.
Z individuálních úspěchů našeho týmu zaznamenal největší náš brankář Zdeněk Chodanič, který byl vyhlášen nejlepším brankářem naší skupiny. Do statistik se dostal ještě Roman Brand, který byl s 12 asistencemi pátým nejlepším nahrávačem 5. ligy, a díky osmi vstřeleným gólům navíc byl s 20 body patnáctým nejlépe bodujícím hráčem soutěže.

 

Druhé místo, o které jsme do poslední chvíle bojovali v naději na postup, pro nás nakonec bylo pouze vyrovnáním umístění z loňské sezony. Vinou pokračujícího úbytku týmů v PLLH totiž složení naší skupiny pro příští zůstanu zůstalo téměř stejné. Formálně jsme sice postoupili do 4. ligy, ale většina soupeřů, se kterými jsme se střetli letos, nás bude čekat i v příštím ročníku. Doufejme tedy, že letos nabyté zkušenosti dokážeme zúročit na maximum.